Πέντε τρόποι για να δημιουργήσετε μία ισχυρή παρουσία στο ίντερνετ

Αν είστε ιδιοκτήτης μίας μικρής επιχείρησης μάλλον δεν θα έχετε τη δυνατότητα για ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες. Γι αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε μία στρατηγική που θα σας επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε τις επιλογές που έχετε στο έπακρο. Ευτυχώς για εσάς, δεν είναι κάτι δύσκολο. Παρακάτω ακολουθούν πέντε τρόποι για να αποκτήσετε μία ισχυρή ιντερνετική παρουσία, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

laptop typing

Μη χρησιμοποιείτε τα social media μόνο για να προωθείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας

Αυτές τις μέρες όλο και περισσότερες εταιρίες επιλέγουν τα social media όπως το facebook, το twitter κλπ για να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κάνουν με το σωστό τρόπο.

Όταν κάποιος μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του γίνεται κουραστικός και βαρετός. Το ίδιο συμβαίνει και με μία εταιρία που συνεχώς προβάλλει τα προϊόντα της προσπαθώντας να ψαρέψει καινούργιους πελάτες. Μη χρησιμοποιείτε κάθε ανάρτηση και κάθε tweet για αυτό το σκοπό. Αντιθέτως, προσπαθήστε να δημοσιεύετε επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον τομέα σας και την κοινότητα σας, όπως και προσωπικές αναρτήσεις, για παράδειγμα ένα αστείο συμβάν που έχει γίνει στον επαγγελματικό σας χώρο.

Μην πληρώνετε για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο, μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας ή των προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα, να σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας κλπ. με στόχο να φαίνεται ότι έχετε αυξημένη επαφή με το κοινό. Είναι καλύτερα όμως να επικεντρωθείτε στο να χτίσετε μία ουσιαστική σχέση με τους πελάτες σας.

Πειραματιστείτε με το instagram

Οι περισσότερες εταιρίες έχουν ενεργή παρουσία στο facebook και στο twitter, παραμελούν όμως το instagram. Αυτό είναι λάθος. Με περισσότερους από 300 εκατομμύρια χρήστες που περνάνε κατά μέσο όσο είκοσι λεπτά καθημερινά στην εφαρμοφή, το instagram είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

Ίσως να πιστεύετε ότι το instagram είναι μόνο για αλυσίδες ρούχων, παπουτσιών, κοσμημάτων κλπ, δηλαδή για προϊόντα που έχουν ένα φωτογραφικό ενδιαφέρον. Κι όμως, άσχετα από τον τομέα σας, μπορείτε μέσω της εφαρμογής να δημιουργήσετε ένα συναισθηματικό δέσιμο με τους τωρινούς και τους μελλοντικούς σας πελάτες, προβάλλοντας τις αρχές της εταιρίας σας.

Αποκτήστε μία διεύθυνση στο internet που να ταιριάζει με την επωνυμία σας

Εάν η επωνυμία σας και η διεύθυνση σας στο internet ταυτίζονται απόλυτα, θα είναι πολύ εύκολο για όσους χρήστες σας αναζητούν, να βρουν της ιστοσελίδα σας και θα είναι επίσης πιο εύκολο να τη θυμούνται. Ακόμη, καλό θα είναι να επιλέξετε την κατάληξη που ταιριάζει περισσότερο στην περιπτωσή σας. Έχετε πολλές επιλογές, εκτός από το .com όπως για παράδειγμα το .gr εφόσον η εταιρία σας δραστηριοποιείται στην ελλάδα. Άλλες επιλογές είναι το .org .eu και πολλές ακόμα, λιγότερο δημοφιλείς.

Σχεδιάστε τη δική σας ιστοσελίδα

Παλαιότερα το να έχει κάποιος το δικό του site ήταν πολυτέλεια και κόστιζε μία περιουσία. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει το δικό του site, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Απλά να είναι λειτουργικό και όμορφο. Αργότερα, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, μπορείτε να το εξελίξετε, να προσθέσετε επιλογές και να το προσαρμόσετε στις επιθυμίες σας. Είναι όμως σημαντικό να κάνετε την αρχή από νωρίς.